Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Ромео и Жулиета от 9е клас

По повод  на ежегодните вечери на випуските от IV ЕГ гр.Варна учениците от 9"е" клас ни запознаха с един по - модерен прочит на

 класическата шекспирова пиеса  "Ромео и Жулиета". Пародийно преобърнатият образ на пиесата бе представен умело от талантливите ученици на испанската паралелка.

 
     

Участниците отдадоха своят труд с риск да изпуснат част от учебния материал. Техен главен помощник в организацията и осъществяването беше класният им ръководител Антония Пенчева. Сценарист на постановката беше Лора Янакиева, която самостоятелно подготви реквизита и разпределението на ролите. Освен активното си участие в задкулисната подготовка на представлението заедно със своята помощничка Мария Калканджиева тя беше и водеща. Главните герои бяха интерпретирани от Емилия в ролята на Жулиета и Мирослав Нотев, който се зае с не лесната задача да интерпретира образа на Ромео. Репетициите бяха осъществени с помощта на някои от преподавателите. Скучноватият модел на пиесата беше преобразуван в един ритмичен и изпълнен с положителни емоции мюзикъл. За фон на представлението послужиха следните музикални произведения: "YMCA", "В казан си се пекла", "Let the sunshine", "My heart will go on'', "I will survive".

Резултатът не беше подобаващо оценен от иначе толкова "компетентното" жури, но за сметка на това публиката искрено се забавляваше с модерният начин на интерпретация на класическата шекспирова пиеса.

Люба Попова и Пламен Берчев

Коментари (5)
 • admin

  Ами евала. Медицинската сестра не е за хора със слаби сърца.

 • MariaS

  Бях забравила за това наше превъплъщение :roll:

 • lor4eto0o  - ехеееееееееееееее

  и публиката е в екстаз!!!!!

 • sveta4ka  - o-o-o da

  добри сме...даже много...Лорче само да те поправя малко публиката не е в екстаз, те са в екстраекстаз :wink:

 • lor4eto0o  - :D

  да подигравай се ти.. :D :lol: :D

Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2005-2006 Ромео и Жулиета от 9е клас