Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

НЕ НА МАТУРИТЕ...

Нека да отстояваме правата си и кажем НЕ на матурите...

 

 

Какво са матурите? В тази форма, в която управляващите се мъчат да ги вкарат в действие те са просто един изпит на края на 12ти клас, който фактически не служи за нищо. Ще попитате защо го има след като не служи за нищо? На този въпрос мисля че никои не може да ви отговори (както на 90% от проблемите в България на практика нищо ново свикнали сме...). Никои от ВУЗ-овете в България не е съгласен да премахне изпитите си за прием и да взема на внимание резултатие от матурите. Извън България също не служи за нищо оценката от матурата там изискванията в всяка една дърйава са различни и се разглеждат други резултати и умения на кандидатстващия. Да вземем за пример Франция там въпроса е решен по наи оптималния начин. Имат си един изпит наречен LE BAC  (le bacaloreat) който си има различни степени, НО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за никого. и тамошните политици са оставили ВУЗ-овете сами да решават дали ще вземат резултатите от този изпит под внимание или не и е въпрос на личен избор. Нека нашите управници вземат пример от там. Не може да кажеш на народа: "Вие сте длъжни да направите това." и след това да очаква всички да са доволни и да няма възражения. Не става така подхода ви е грешен господа. 

 

 

 

Докато решения на политиците като това с матурите се премислят преди да влязат в действие ще има СТАЧКИ И МИТИНГИ!!!

 

 

Митинг за отменянето на матурите в град
 

Варна ще се проведе на 01.11.2007.

Шествието

започва в 13.00h от площад  

 

 "Независимост"


Призовават се всички които са против матурите и са ЗА 

тяхното отменяне да доидат.

 

 За повече информация:  www.maturi2008.hit.bg

 

 

Коментари (21)
 • Bogeyman

  Берчев, това правопис, граматика за нищо ги нямаш...

 • PetaRZ  - И какво ви пречат матурите?

  Много ми е интересно, какво ви пречат матурите:

  1) Кой ви е казал, че ще са трудни? Не може и няма 90% от хората да са скъсани на матура...те ще са направени да отговарят на средното ниво - вие учите в реномирана езикова гимназия, дори трябва да са ви лесни

  2) Вмомента, в бала за университетите, влизат оценките от дипломата, които са дадени по абсолютно субективен начин. 4-ка по френски в IV ЕГ е по-добре от 6-ца по френски в Сирищник, вЕрвайте ми. С един национален изпит-матура, всички оценки в дипломата ще се дават по еднакви критерии. Тук ползите от матурата са очеизбийни. Учудващо е, че учениците от езиковите и математически гимназии протестират най-много срещу матурите, като те имат най-голям интерес от тяхното въвеждане.

  3) Не само във Франция le bac не е задължителен, но и в България. Образованието е задължително до 16-годишна възраст, на който не му отърва (понеже има матури или каквото и да било), не е длъжен да го продължава.

  4) Политиците във Франция са задължили уни...

 • spartakRULSES

  :D :D :D :D ХАХАХ! На пръв момент прочетох "НЕ НА МУТРИТЕ"! :D И се чудих :roll: за какво пишете срещу мутрите!

 • pepsi?

  за нивото на обучение няма да спорим, но матурата само ти сформира оценка в дипломата, а не може да се приеме като приемен изпит във ВУЗ (както е на запад)
  Не става ли вече отсяването за кандидастване много голямо, а?
  7 клас изпит, 8 клас изпит (махнаха го евала), 12 клас матура, кандидат студентски изпит...

  лесно ви е на вас като сте се отървали и говорите така...

 • PetaRZ  - И какво му е на отсяването?

  Оф, опитвах се да обясня, че "само" да се сформира оценката в дипломата не е малка работа, така самата диплома ще има стойност. И второ, сега в някои университети (воглаве със "свободния";), учат дървета, които няма как да си вземат матурата, камо ли да влязат в някой друг университет.

  Ако на тези, които не са си взели матурата, им се забрани да се записват в университетите, такива големи грешки като свободния просто ще изчезнат, защото няма да има студенти за тях. И така и дипломата за висше ще означава нещо. Ето още една полза от матурите.

  А пък който е станал студент, знае: всеки семестър има изпити, пред които този от 7 и 8 (жалко, че го махнаха, беше голям купон) клас бледнеят.

 • Хасан  - '

  Затова циганетата от селата да имат по-добри оценки от нас, нали :lol:

 • PetaRZ

  Ето, че започвате да разбирате принципа. Само че расизмът е излишен...

 • Осман  - '

  Расизмът?

 • spartakRULSES  - '

  Затова циганетата от селата да имат по-добри оценки от нас, нали :lol:
  В нашия сайт не толерираме расизмa.При това "РОМИТЕ" са български граждани!!

 • Bogeyman

  Не можем да толерираме расизмЪТ, понеже пълен член в тази ситуация в българския език няма как да има.

 • Slav

  Прав си разизма е допълнение :D

 • PetaRZ
  Цитат:
  Прав си разизма е допълнение

  хаха

  това ми мяза на "да, госпожо, разбрах, подлога се пише с пълен член!"

 • Bogeyman

  Мани, сайт ще ми списват...

 • PetaRZ

  Да, за съжаление с нашествието на форуми и други сайтове, където всеки може да пуска мнението си, ясно проличава средната ни грамотност...вземи коя да е дума, направи правописна грешка в нея, и ще видиш как поне нещо ще ти излезе в google....

 • Slav

  Е то google винаги гледа да ти го поправи :)

 • PetaRZ

  Не, идеята е че като напишеш грешка, ти излиза сайт, в който тази грешка е направена. А това с google е съвсем отскоро...

 • admin

  Аз да питам какво значение има?
  За мен е важно посланието, пък дали ще има 10 правописни грешки или няма да има - все тая.

 • PetaRZ

  Ами ако заради правописна грешка се промени смисъла на посланието...случва се доста често...

 • Bogeyman

  Добре, нека имаш кола с последен модел двигател на ферари и с външен вид на 40-годишен москвич. Кое е по важно (има ли такова)?...

 • La_RouSSe

  Абе какво сте се разпротестирали срещу тия матури? Сега пищите, ама не знаете какви 'пропадняци' имат по-високи дипломи от вашите или като вашите. До миналата година си мислех как да вържа 2та края по френски с прилична оценка, а сега в университета направо ми е странно как хора, които да четат не могат, камо ли името си да кажат, имат претенции, че го владеят много добре. :0 ..и забележете учат във възможно най-високото ниво по френски в университета!!!

  Пък да не говорим, че от няк'ви малки градчета, да не кажа села, се оказа, че имат дипломи 5.90-6.00, а на изпита са изкарали 4.50-5..и ето - заели местата в 'елитните специалности', 'щото дипломата им вдигнала бала...

  Айде "ЗА!" Матурите!

 • FoToKLUBa  - Не питай .....

  Не питай старило, питай патило! Мен матурата не ме вълнува вече, но е хубаво някой "изпатил" да каже две думи. Аз само ще добавя за френскоговорящите - време е да "узреят". Надявам се че учителите им са ги научили поне на тази "френска" дума.

Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2007-2008 НЕ НА МАТУРИТЕ...