Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Испанската ни трупа

На Деветия национален фестивал

  за ученически театър на испански език, трупата "Ла компарса дел Мар Негро", създадена през 1996 година,  от нашата гимназия за пореден път си показа рогата.

Тази година учениците представиха постановките: “Отмъщението на дон Мендо”  от Педро Муньос Сека с режисьор Камелия Савова и “Къде са сънищата ни?” по текстове на Мигел де Сервантес и Хуан Карлос Рубио (блестящо режисирана от  Деница Янакиева - випуск 2007). Текстовете и на двете пиеси адаптираха  Камелия Савова и Снежина Вангелова.

За пиесата “Отмъщението на дон Мендо” талантливата ни трупа получи първо място за най – добра постановка, а играта на  Николай (12д клас) и Филип (12е клас) в “Къде са сънищата ни?” накара журито да даде две първи места за главна мъжка роля.

Трупата от “Отмъщението на дон Мендо” ще представи гимназията през април в Будапеща  на международния фестивал.

Други пиеси, които талантливите ни ученици са пресъздали, са : "Остров Баратариа", адаптация по "Дон Кихот" на Сервантес,  "Кралят, който не се смее", адаптация по едноименната творба на Фолш и Торес, "Принцът, който научи всичко от книгите", адаптация по едноименната творба на Хасинто Бенавенте и т.н.

Да поздравим участниците, режисьорите и всички допринесли за поредното блестящо участие и да им пожелаем нови успехи и много овации.

Стискаме палци!


Можете да научите повече за трупата от официалния им сайт  направен от Димитър МАРКОВ.


Коментари (3)
  • spartakRULSES

    Аз ги гледах и доста добре се справиха. Браво! :thumbsup:

  • The Red Apples Sux

    дам наистина бяха мн готини .. само че щяха да са още по готини с онези костюми от изолация за паркет :lol:

  • Slav

    Аааа пиесата беше трепач :D

Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2007-2008 Испанската ни трупа