Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Спомняте ли си .....?

   

Ами да, така е: някой ще се сети, друг ще каже че няма такава учителка, трети може би не го интересува.  

Ако сте били ученик на 4-та, където и да сте днес по света, някъде дълбоко в себе си пазите спомена за първия учебен ден, за първата класна, за първата двойка по френски/испански или руски/.

Но ако сте били в гимназията колкото да вземете някаква диплома и фигурирате само в списъците на завършилите /то при демокрацията всичко е възможно/ не си губете времето да четете по нататък. Това не е "Приказка за стълбата", а леко намигване към вси4ки наши учители, които не само са ни учили /Боже, Боже ! В този век на интернет има ли нещо дето да не можеш да го намериш с няколко кликвания на мишката***/

Сега когато ще честваме 50 години от съществуването на нашата гимназия, да погледаме старите снимки и да си спомним за тези които бяха наши учители и наши възпитатели. Някои вече ги няма, други са се променили /виж снимката в началото/, трети са били в 4-та за малко. Но всички те създадоха този неповторим "ДУХ' във френската гимназия и да се надяваме че и следващите випуски ще се гордеят че са от френска-ТА или испанска-ТА.

Очаквайте "нови" снимки на "старите" учители, А който пръв познае "Госпожата" от снимката ще получи Ретро картичка и похвала пред строя.

 

---------------

***- разбира се че има и то се нарича Учител ! Не "Госпожо.." не "Давател на частни уроци" а Учител с главно У.

Коментари (11)
 • PetaRZ

  Краси, дай поне жокер за хора от кои випуски се предполага, че могат да се сетят :)

 • FoToKLUBa  - Beatles

  Жокера е Битълс, а като заговорихме за тях, много малко французи и още по-малко българи са чували че младите Б. са били подгряваща група на концертите на Силви Вартан. Яко а!

 • Христиана

  Е, чак да са и били подгряваща група, силничко :D :idea: имали са съвместен концерт в „Олимпия“ със станалите по онова време сензация „Бийтълс“. Колкото до Силви Вартан, никой не оспорва нейното голямо име като изпълнителка от годините на ye-ye-то, та и до днес !

 • FoToKLUB  - Beatlesssssss

  То сега му казваме "подгряваща група" , а 60-те е било съвместен концерт - но Битълс са излезнали първи (преди примата)

 • Slav

  На Бийтълс съм ЛУД ФЕН ... Просто ги обожавам ... Една от най-великите групи в историята на поп музиката ... Поклон пред тях ...

 • terziiska

  Това Цокова ли е ? Ако не е ,дайте поне годините когато е била в LF.

 • FoToKLUBa  - Не е,...

  Била е в LF през миналия век, някъде около демокрацията последно съм я виждал и на 19 март. На мен не ми е преподавала.

 • terziiska

  Дали е завършила LF.И учителка по какво е била .Възпитатели около демокрацията имаше ли?

 • bosherieff

  Това е многоуважаваната ми първа класна в подготво Стела Иванова :D , радвам се да отбележа, че промяната във визията е малка за да не я познае неин ученик :) .Преподавала ми е, когато празнувахме 20 годишнина на Гимназията :D

 • FoToKLUBa  - Браво Боби

  позна веднага първата си класна и печелиш Ретро Картичка. Сега разкажи някой "свеж" спомен от ония години -може за първата двойка или за фестивалните вечери. ПС Ударено е първото Е ! а в двойка Няма Е /Тнекеджиева на кой клас беше класна?/

 • theatre.t.a  - за снимката

  Естествено това е Стела Иванова - първо възпитателка, а по-късно и класна на "А" клас. Аз съм от първия й випуск, като възпитателка /с Митана Добрева - класна/ през далечната 1972-1973 година, още в "Бастилията" на "Караджа" 32. След като ние завършихме, Добрева се пенсионира и Стела Иванова стана класна. Прекрасни спомени имам, ходихме на серенада, живееше на един таван на "Бохосян". Спокйна, мъдра жена. Знае перфестно и латински. Сега е пенсионерка.
  В интерес на истината не съм виждала тази снимка, много по-известен е вариантът с очила.
  За всичко това може да се направи справка при Вио или Роската.
  Събирайте се за празника.
  До скоро
  Тутито

Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2007-2008 Спомняте ли си .....?