Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

15 септември 2008

Честит първи учебен ден на всички ученици и учители!

 

Чакаме новите "подготва" да напишат текст за първият учебен ден и да "закачим" още снимки.

   
   

 

Докато "чакахме"  открихме два много секретни документа с ГРИФ /ръкописен/

СКЪПИ  УЧЕНИЦИ   и

УВЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ  УЧИТЕЛИ  *** ,    и успяхме да подредим няколко снимки. 

Уви, нито една от тях не става за календара на МОН, поради липса на "Униформи".

 Един различен 15 септември

Първият учебен ден тази година ще остане завинаги в сърцето ми. Това бе денят, в който за първи път пристъпих прага на Четвърта езикова гимназия. Денят, който ще изплува в съзнанието ми като един от най-милите спомени през живота.
 Детството ми беше в своя край. Знаех, че от този ден нататък всичко ще бъде различно. Цяло лято очаквах този миг с нетърпение, а сега, когато той беше настъпил най-голямото ми желание бе да се върна назад, и да си припомня изминалите безгрижни дни изпълнени с веселие и игри, и интересните, макар и трудни години от  началното ми образование.
Сутринта на 15 септември бях изпълнена с вълнение. Очакваше ме мигът, в който щях да получа отговори на всички въпроси, които си задавах още от момента, в който разбрах, че съм приета в избраната от мен гимназия.
Денят беше мрачен, но двора на училището беше изпълнен с нетърпеливи осмокласници като мен. Всички те изгаряха от нетърпение да се запознаят с новите си съученици и учители, да се пренесат в духа на романтичната френска и страстната испанска култура.
Не след дълго тържественото откриване на новата учебна година започна. В началото на празника бяха наградени учениците, които са взели най-голямо участие в извънкласните дейности на гимназията. Последваха няколко поздрава от по-големите ученици и дойде дългоочакваният момент-влизането на новоприетите осмокласници в училището. Вече прекрачвах прага,единственото нещо, отделящо ме от петте години гимназиален живот. Усещах, че съм направила правилният избор.
Влязохме в класната стая. Посрещна ни госпожа Емилия Гочева.  Топлотата в гласа и ни караше да се чувстваме по-спокойни и по-сигурни. Накратко ни разказа за историята на гимназията и за учебните планове, по които ще работим.
Така приключи първият ми учебен ден в ІV ЕГ-един запомнящ се завинаги ден.

Василена Колева VІІІб
  

 

 

  -/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-

***За сведение на  "Танцуващите"  сайта ни не е от "ОПАСНИТЕ" и ако кликнат бутона "ЗА НАС", могат да спестят някой лев от СеРе СЕ - Та да ни спонсорират със спестените пари.

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2008-2009 15 септември 2008