Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

220 години LIBERTE-Fraternite-EGALITE

Son exellence Mr Етиен de PONCIN 

- посланник на Република Франция в България, за втори път промениразписанието на самолетите София-Варна, за да открие френският празникднес на обяд във Варна, а довечера и в София. Линк към програмата .

   

 

Г-н Понсен заедно с почетният консул на Франция и Германия във Варна  г-н Недялко Неделчев и г-н Валентин Спасов - председател на Алианс Франсез Варна, посрещаха  лично и се ръкуваха с гостите на празника.

 

     

  

След химните на България, Франция и Обединена Европа, и словото на г-н Понсен, имаше поздравления от г-н Кирил Йорданов - настоящ кмет на град Варна, а г-н Спасов връчи две награди - за най-дългогодишен член на Алианса и за най-добре представил се на изпитите DELF.

Новината за френско училище в град Варна мина незабелязано, нали си имаме френска гимназия, а всъщност това е първото френско уюилище извън София и ще отвори врати тази есен.

Водещи на празника - Cedric и ......, превод в ефир г-жа Чакърова.

Една прекрасна традиция, събираща френската общност в града и франкофоните, най-ве4е завършилите френската гимназия и техните настоящи и бивши  учители.

Офицерите от френския кораб "Орион" и военния духов оркестър придаваха тържественост с белите си униформи, а спонсорите на събитието /Лагард, Виноклуб ВАРНА, ......./ се бяха погрижили за храната и напитките.

 

Да не забравим да споменем и програмата /какъв празник без Кан-Кан / и да се надяваме и догодина пак да се съберем в двора на музея.

 

Нова връзка

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2008-2009 220 години LIBERTE-Fraternite-EGALITE