Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Един от нас

 

Познаваме ли

съучениците си?

Той е всеки ден сред нас в училище, някои са виждали рисунките му във фоайето или в Галерия 10, но малцина знаят за неговата "страст" - писането на книги.


Талантливият писател на 4 ЕГ, Александър   , ученик от 11 клас, разказва за своята книга „Двойният наследник” в  интервюто взето от Каролина /HERERA/

Кога започна да пишеш? Как дойде идеята за „Двойният наследник” ? - Винаги съм харесвал да пиша, за мен това е начин за изразяване на емоциите и освобождаване на фантазията. Първоначално пишех отделни разкази и стихове за песни. Сериозно започнах да пиша през 2006 година, когато се роди идеята за „Двойният наследник”.Това беше първата сполучлива моя творба, която обедини най-доброто от идеите ми.

За какво се разказва в книгата? Какъв е сюжетът и стилът и?  - Книгата  е в стил фентъзи и е една голяма обща мистерия, разказва историята на принц Ламас, който е престолонаследник на две кралства. Героите са многопластови, характерите им се развиват в книгата, те губят някои от своите черти и развиват други нови. Отъждествявам се най-много с магьосникът Салвин, но много от персонажите носят по частица от мен. Други от тях са посветени на мои близки, зад някои от персонажите стоят реални хора.

В книгата ти мога да срещна изключителни създания, като гранала например, изглежда си използвал голяма фантазия? - Винаги съм харесвал митологиите на различните нациии и съм ги изучавал. В „Двойният наследник”  съм вплел своите идеи за съществата и като цяло за света и мирогледа.

Какво те вдъхнови? - Често случки от живота ми дават идеи за сюжета на книгата, но в нея преобладава екшънът, харесвам да държа читателя в напрежение за случващото се. В същото време държа на детайлизацията, в моята книга всяка подробност е от значение. Има много описания, които помагат на читателя да си представи изцяло обстановката, заобикаляща героите.

Планираш ли да напишеш други книги? - Засега пиша продължение на „Двойният наследник” - 2рата част е готова, а сега пиша 3тата. Планирам частите да са 8, като за цялата поредица да има един главен герой, а за всяка книга по още един. С всяка част се разкрива по едно парченце от пъзела.
Какви са твоите цели? Какво искаш да кажеш на хората с своята книга? - Целта ми е да се хареса на младото общество, надявам се всеки един, прочел книгите ми, да намери по нещо за себе си.

Участвал си не веднъж на олимпиади по литература преминавайки на 2ри кръг, имаш ли амбиции да се занимаваш и в бъдеще с писателска дейност? Какви други интереси имаш? - Харесвам да пиша и се надявам книгата ми да бъде оценена. Нямам съвсем ясна визия за бъдещето, но може би бих станал писател.Имам разностранни интереси, но най-силен е този към митологията и историята на древните народи. Занимавам се доста усилено и с рисуване, по-специално на манга.

През лятото на 2010 се очаква „Двойният наследник”  да  бъде издадена. Средновековната история на принц Ламас, изпълнена с много изненади, фантазия и новаторски идеи. Една от първите книги на младото поколение избегнала клишето, приказката за добро и зло,за важното в живота, способна да омае всеки читател.

 


 

март 2010

текст: Каролина Димитрова - 9Е

снимка: Калина Енева - 10 Д 

Коментари (3)
 • Slav

  Един от малкото хора, които се занимават с творческа дейност!

 • FoToKLUBa  - Слав, не бъди

  скромен. Ти също, "твориш" не само в испанския театър.
  Има и други ученици - просто не ги познавате. Ето това се опитваме да направим чрез нашия сайт.
  Не бъдете скромни а се похвалете! Кремена вече треи месец я чакаме да напише нещо за Рожен, а от една година чакам някой да напише нещо за Виктор. Надявам се да стане преди той да завърши.
  ПС - да знам, за него са писали във вестника, но дали са го прочели всички, а какво ще разкаже на вас сега?

 • ksavova

  И аз мисля, че Слав е доста скромен в случая. Колко от съучениците му знаят, че освен да играе в театъра и да е част от рок групата, той композира? Миналата година направи една оригинална композиция за нашата пиеса, страхотна впрочем....
  А за да пише някой за Виктор, лично ще съдействам :)))

Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2009-2010 Един от нас