Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Наближава Празника на Гимназията

 

Продължава работата по

"Книга за историята на Френската" Гимназия.

Инициативата е подета от випуск 1963 и вече са събрани няколко стотин страници със спомени и снимки. Над 30 възпитаници на 4-та Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" се върнаха към онези години когато Lycee-То се казваше "Смесена Гимназия с преподаване на ФРЕНСКИ език" .

Днес записахме част от спомените на г-жа Лазарова (дългогогодишен преподавател по френски език и литература в нашата гимназия), написала заедно с г-н Роже КАТОАР текста на химна на гимназията -"Beau Lycee Joliot-Curie,  tu remplis nos coeurs de joie.......". Музиката е от г-жаВаня Пантева - учител по музика в гимназията. На 19 март си припомнете идругите куплети.

Очаквайте на страниците на нашия сайт още информация за работата по Книгата и ВИ приканваме да се включите със спомени и снимки от онова враме.

Координатор на ПРОЕКТА:

Станислав Станчев от випуск 1963г.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Да напомним че  на 19 март ще излезе и поредния "УСТРЕМ"

Напишете най-хубавите стихове, есета,.... или "измислете" дизайна на корицата

Това май е само за 8 клас - виж повече ТУК

 

А дали ще има конкурс за превод ?

Не този Националния, а нашия конкурс - на името на Иван Иванов, бивш директор на Нашата Гимназия. Той си отиде тихо, но тези на които е преподавал го помнят още. 

И не само те ! -

ето няколко добри думи за него и за КОНКУРСА

Коментари (3)
  • jikjik  - Какво става?

    Някой знае ли какво става с благотворителната акция за SOS детски селища? Беше обявена за сряда и четвъртък 26.,27.01. , на сега с тази грипна ваканция...Ще се отложи или ще се отмени?

  • Камен Трифонов

    Кой е сйатът на проекта?

  • FoToKLUB  - Няма отделен сайт

    Няма отделен сайт, засега. Но има почти готова книга, от която ще публикуваме откъси. Може да използваме този сайт, може и платформата на фейсбук. Другият коментар - директно към г-н Станчев Ст. - Честит празник в аванс.

Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2010-2011 Наближава Празника на Гимназията