Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Образование във Франция


На 13.12.2011 10:30Ч в стария кабинет по музика
който се превърна в мултимедийна зала, бе проведена презентация на тема- обучение във Франция. 
 
Главни лица бяха: г-н Ришард Лескюр(Доктор по лингвистика и фонетика, Аташе по образователно сътрудничество), Госпожа Бисера Коларова( CampusFrance / Стипендии ), Стефани Дюмортие (Аташе по сътрудничество в областта на френския език) и Полина Милчева (Координатор и асистент) На презентацията присъстваха ученици от 11 и 12 клас, Г-жа Тотева. 
 
Първи започна г-н Лескюр, както винаги с усмивка на уста, весел тон, много ръкомахания и ентусиазирани движения, започна да ни разказва за изпитите които трябва да вземем, нивото което трябва да покрием. С типичен английски “outfit”  и весели очи, представи на слушателите концепциите и изискванията от френските университети. Разбира се беше готов за въпроси и отговаряше с радост. Виждах го в очите му, молеше ни да питаме, искаше ни да ИСКАМЕ. Разказа ни също и за личните си постижения, най-важното от които е, че той е един от участниците  в съставянето на изпита DELF , и  е написал  12 книги в тази насока. Както каза той – „Леко поназнайвам тук там какво трябва за DELF„ 
Г-жа Бисерова пое щафетата много умело и продължи със степените на обучение през които преминава един студент, какво трябва да знаем за живота във френските университети, Как да се подготвим за него? Как да си намерим квартира? Как да си намерим стипендия и много други практични знания.
Но разбира се най-важното за ученика е да има амбиция, а това е ключов фактор за нашето успешно бъдеще! „Това е мястото за Вас”, долових като идея от всичките обяснения. И наистина, само да искаш и да се помъчиш ще постигнем много, а другото любимата Франция ще ти го предостави! 

Автор:Пламена Павлова 11в
Снимки: Вероника и Славяна 12а
Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2011-2012 Образование във Франция