Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

19 март 2012

или Кой, Какво празнува на  19 март

Ние от ФОТО-Клуба, празнувахме 20 години от първото изиграване на пиеската "Малкият Принц". Уви, афиша не сме го запазили.

 

Как се случи всичко - като на шега. По-старите от фотоклуба, недоволни от постните пиеси за вечерта на езика, използваха разочарованието на подготвата(от фотоклуба) от раздадените им роли и ги "запалихме" да си направят  тяхна пиеска.

 

Ние големите само избрахме пиесата, всичко останало свършиха подготвата, под ръководството на "кака им" ЕЛИЦА - първият режисьор. 

 

Идеята беше да изиграем пиесата на сцената в актовата зала, но не ни допуснаха без да представим пиесата пред компетентно жури което да прецени дали можем да се  появим на сцената. Затова решихме да я изиграем в тесен кръг - само за Фотоклуба.

И така на 18 март 1992 година, преди да се родят днешните дванадесетокласници, след вечерта на подготвата(тогава имаше подготва, после осми клас) всички слезнахме в "Червения Салон" и въпреки режима на тока, положихме основите на една традиция.

 

По-късно "Малкият Принц" стана задължително четиво за  подготвата през ваканцията, а нашата пиеса се премести във времето и започнахме да я играем за изпращането на 12 клас. 

Ето спомените на Ники-Найна играл в първото представление.

 

Здравейте,

Ето какво си спомням аз: 

Със сигурност го имаме игран Малкия Принц март 1992, след вечерта на подгответата.

Тогава ние самите бяхме подготве. Мисля, че точната дата беше 18 март, а на следващия ден сутринта заминавахме на Зелено училище - ако не се лъжа сме последният випуск в това отношение, ако не са възобновили традицията. 

Доколкото си спомням, идеята възникна от неудовлетворението на някои от нас от смешните роли, които ни бяха раздали на общата постановка на подгответата - напр. със Свилата бяхме дървета и имахме "танц на дъветата".

Тогава вие, по-старите, ни предложихте, вместо да бойкотираме участието в общата пиеска, да направим алтернативна, в която няма да се чувстваме като пълни олигофрени. 

Ето участниците, които си спомням:

Принцът - Камен, В клас (същият, който ти споменаваш, че е играл през 93)
Розата - Люба, Г клас
Лисицата - Веси, В клас
Разказвачът - Свилата, Г клас
Пилотът - Аз, Г клас
Самолетът - Радо, В клас
Розовият храст - Геша, Г клас

Публика: Вероника, Б клас, Ники Джуров (1 ЕГ), Илия (1ЕГ, от нашия випуск и приятел на мен и Свилата). 

Всички тези хора, че са участвали и да разкажат какво си спомнят. Аз може и да пропускам някого. Спомням си и че тази вечер валеше обилен сняг. 

Със сигурност е имало и хора от по-големите от фотоклуба, но не съм сигурен кои. Така че би трябвало да са ни снимали. Тогава ние нямахме много достъп до филмите и аз нямам снимки от събитието.

Но ако видя, ще разпозная, предполагам, че са точно от това представление. Например, понеже нямахме специални костюми, си бяхме написали на бели листи А4 кой какво е: l'avion, le pilote, etc. 

Благодаря ти, че ме върна в подготве! Весело изкарване на празниците!

Поздрави!

Найн .

Благодарим ти Найн,

обаче виж тук долу, каква снимка и какъв текст открих. Като гледам пак сме в червения салон, но декора отзад е на Момеров, а те играха около 93 година.

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!