Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Ден на езиците

 

 

На 26 септември, 2013  в любимото lycée се проведе концерт по случай Денят на езиците...

 

...тази година го отпразнувахме с мини-концерт, организиран от г-жа Венкова и г-жа Кънева, където своят дебют като озвучители на мястото на Коко и Крис от 12 клас, направиха Петър и Йордан от 9Е клас.

 

 

Имаше песни, танци, рецитали, а новите ни чуждестранни преподаватели официално се представиха на всички ученици, с пожелания за успешна учебна година и много положителни емоции.

 

 

По-късно ученици и учители се насладиха на програмата, организирана специално от Френският институт "Алианз Франсез" по случай Денят на езиците.  В Градската библиотека,по инициатива на г-жа Катя Попова, всички успяха да се докоснат до езика и културата на различните народности. Жулиан от 10 З клас разказа за изживяванията си по време на експедицията към международния, ежегоден конкурс "Ruta quetzal", по случай 500 години от откриването на Тихия океан.

 

Веднага след това, гостите се запътиха към площад "Независимост", където се изнесе специален концерт за Денят, където участваха ученици от всички Варненски гимназии. От lycée 4, участие взеха Даниел от 11З клас, който отново успя да покори цялата публика, и други.. 

 

 

Накрая програмата завърши с традиционното Кафе-Полиглот, където всички успяха да поговорят върху интересни теми. 

 

Текст и снимки: Павел 10Ж клас и Ива 12Д клас

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2013-2014 Ден на езиците