Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

За теб, Вяра !

 

 

Първи октомври поставя началото на един красив и златен есенен месец...

За всички нас обаче, това не беше просто поредният сив ден в още по-сивото училище. На първи октомври, 2013, ученици от цялата гимназия се събраха за благотворителен концерт, организиран от г-жа Цонка Станкова, по идея на 11 З клас,чийто класен ръководител е г-жа Добринка Ницова, в чест на една добре позната наша съученичка.

 

Името на нашата героиня е Вяра - ученичка от 11 З клас. Тази година тя навършва 18 години, но се бори със сериозно заболяване и се нуждае от нашата подкрепа. Вяра е онова момиче, с което се разминаваш всеки ден по коридорите на оживеното lycée. Сигурни сме, че рядко срещаш погледа си с нейния, сигурни сме дори, че изобщо не се и опитваш да го направиш, но въпреки това Вяра е момиче с мечти и амбиции, както ти и всеки един от нас. 

 

 

Ученици и учители събраха сили, за да подкрепят нашето момиче и да му помогнат да сбъдне своята мечта, защото докато ти се чудиш къде и с кого да отидеш на кафе, какво да си облечеш за някоя среща и от кой час да се "чупиш", Вяра мечтае да се пребори с болестта си, мечтае да бъде нормалното момиче, мечтае да живее както всеки един от нас - нормално. Участие взехме всички - озвучители, певци, танцьори, фотографи... - всички ние-талантите на нашето Beau lycée, заедно с учителите и директорите, се обединихме около една кауза - да покажем на Вяра, че вярваме в нея...да покажем на нашето момиче, че има нашата подкрепа...

 

 

 На входът на Актова зала беше поставена кутия, където всеки желаещ имаше възможността да се включи в инициативата, а вътре в Актовата, на така позната ни сцена, Дани от 11З отново разливаше позитивна енергия с изпълненията си, а прекрасните Дамяна, Пламена и Бела от 11В клас за пореден път омайваха присъстващите и вдигаха настроението с подбраните от тях песни.

Имахме възможността да се насладим и на изпълненията на талантливите танцьори, сред които и Александра от 11З клас и нейният партньор, които превзеха сцената с гореща самба, последвана от страстно пасо-добле. По-късно, бившият възпитаник на lycée-то - Стефан Николов, заедно с чаровните си момичета, за пореден път предизвика бурни овации с пламенно фламенко.Наши съученици от 11 и 12 клас развълнуваха душите ни с красиви стихове. Разляха се нежните звуци на китари, изпълниха се някои от вечните световни хитове...и всичко това от сърце за Вяра...

...А сега, драги читателю, замисли се за миг - има хора, които мечтаят да имат поне малка част от това, което ти имаш, затова ще използваме думите на Джон Уотсън и ще те съветваме да бъдеш добър, защото всеки, когото срещаш води тежка битка..

ВЯРА, НИЕ ВЯРВАМЕ В ТЕБ ! БОРИ СЕ И НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ, ТИ МОЖЕШ ! 

12 Б клас, с ръководител г-жа Кондова, призовава всички да продължат с даренията за инициативата. За повече информация се обърнете към г-жа Добринка Ницова.

Банкова сметка за набиране на средства:

ProCredit Bank - BG31PRCB92301044923218 - Вяра Живкова Тодорова

 

 

За вас фоторепортери бяха:Павел 10Ж; Аня 11А; Ева 11Ж и Ива 12Д

 

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2013-2014 За теб, Вяра !