Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Секс - Предпазливост Или Невнимание ?

Ти гониш.

1-ви декември е обявен за международен ден за борба със СПИН. Ученици от любимото lycéза поредна година показаха съпричастност, като запознаха съучениците си с рисковете от секс без предпазни мерки. Кампанията, както всяка година, беше организирана от Клуба по здравно образование по проект "Успех" с ръководител г-жа Елизабет Добрева, класна на XIIж клас.

На 2-ри декември - понеделник - момичетата и момчетата, организирали кампанията, прекъснаха четвъртия учебен час, раздадоха на учениците по класните стаи контрацептиви и червени лентички и ги призоваха да се включат в нея. Директорът на училището - г-жа Веселина Тотева и целият учителски колектив също приеха червената панделка и подкрепиха инициативата.

На 3-ти декември в Актова зала се изнесе лекция с цел по-подробно информиране  учениците от подготвителните класове относно секса и опасностите, които крие. Публиката за пореден път гледа късометражния български филм "Ти гониш" с режисьор и сценарист Николай Мутафчиев. С интересен и концептуално ясен сюжет филмът разказва за последиците, до които може да доведе неинформираността и нехайството на младите хора. Получихме подробна информация какво представлява болестта СПИН, кои са начините да се заразиш, чухме и истории, споделени от серопозитивни хора.

Лекцията беше повече от полезна за младите възпитаници на гимназията. Всеки от тях на излизане от залата сигурно се е замислил над това, колко ценен е човешкият живот и как при една, на пръв поглед, невинна грешка, може да бъде опропастен.

 http://www.youtube.com/watch?v=gI3hNqDK89c

 Текст: Ева 11Ж

Снимки: Дори 9Ж и Ева 11Ж

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2013-2014 Секс - Предпазливост Или Невнимание ?