Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Обмен Ривас-Варна 2014

На 22.04.2014 по случай испанско-английския обмен

На 22.04.2014 по случай испанско-английския обмен Ривас-Варна 2014 в нашето училище ще пристигнат испански ученици от училище Хулио Перес . Още първия ден, те ще имат шанса да се запознаят с българската култура,обичаи , кухня, както и забележителностите , които нашият град може да преложи.

Ще имат възможността да научат повече за нашата география и за българските песни и танци , които ще ни представят победителите от „Фестивала на танца“ . Учениците от Ривас ще видят красотите , които нашата страна има. През цялата седмица те ще посетят : Ексиновград,Балчик,ботаническата градина, Калиакра, Аладжа манастир,Катедралата и Археологическия музией. Освен ,че ще се запознаят с красотата на България, те ще научат и повече за нашата история. Ще опознаят както българските празници , така и делника на нашите ученици. Испанските ученици ще посещават часовете.

Ще влязат в ролята на ученици в гимназия Фредерик Жолио-Кюри и въпреки че знаем , че училището не e любимо място на никого, ние ще покажем ,колко нашата гимназия може да предложи на подрастващите. Как не всичко приключва с удрянето на звънеца. Клубовете които събират ученици от всякакви паралелки и класове и как когато има желание ,общата цял създава невероятни екипи.

През свободното си време ще могат да посетят Морската градина и да прекарат време със семейството в което са отседнали. През последните дни от престоя ще пропътуват пътя чак до Несебър и ще станат свидетели на тамошните забележителности като Несебърския Археологически музей и църквата-музей‘‘ Св. Стефан‘‘. Последния ден е изцяло със семейството и заради прекрасната седмица която ги очаква, спомените които ще създадат тук, прекрасните моменти и новите приятелства , всички знаем , че раздялата ще бъде наи-трудната. Изпращането на летище Варна, когато ще трябва да си кажем „ЧАО „ с нашите испански гостенчета.

Текст и снимки: 

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2013-2014 Обмен Ривас-Варна 2014