Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Ден на езиците 2014

И ето, че отново дойде септември,

а с него дойде време да се завърнем отново в двора на IV EГ, за да посрещнем новата учебна година. За випуск 2015 тазгодишния звънец беше последен и с него Г-жа Веселина Тотева, както и всички останали ученици драго ни приветстваха с мили думи, весели песни и танци, за да започнем заедно една вълнуваща последна учебна година.

С края на септември дойде време и за международния ден на езиците. В любимата гимназия ценим традициите и както всяка година испанските и френските паралелки се включиха в забавната програма.

Тази година на 26.09 (петък) след часовете в сградата на гимназията, за пръв път освен традиционния концерт, където талантите на гимназията забавляваха съучениците си с наши любими френски и испански песни, се проведоха и други интересни занимания.

Обичаният от всички, Хуан Фунес, направи театрално ателие, където се четоха текстове от Г. Лорка и на учениците бяха поставяни задачи по прочетеното.Във фоайето на гимназията се проведе чуждоезиково рали. Съставиха се 4 отбора от по 4-5 души – всички от различни паралелки. Г-жа Тинка Найденова беше подготвила въпроси на английски, френски и испански език, на които участниците трябваше да отговарят.Салонът по физическо възпитание беше завладян от испански страсти. Любителите на фламенкото имаха възможност да станат танцьори за един ден с помощта на Яна Димитрова от 11И клас.Европейският ден на езиците отново събра четящите хора от 4 ЕГ в к-т 411. Чухме текстове на български, испански, френски, английски и бяхме изненадани с полски и корейски език. Участие взеха ученици от 8ми до 12ти клас, както и учители от нашата гимназия.


  

 

За вас фоторепортери бяха Павел 11Ж и Ева 12Ж ... Със съдействието на вече завършилата ни приятелка Ива ( Д клас на випуск 2014 )

Коментари (0)
Само регистрираните могат да коментират!
Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2013-2014 Ден на езиците 2014