Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Фестивал народни танци

на 25 февруари

се проведе

традиционният за гимназията Фестивал на народните танци.

Галерията не се показва, скрипта не работиНа сцената видяхме разнообразни народни танци от всички части на България.

Дванадесетите класове, които участваха за последна година, изнесоха внушителен спектакъл.

Сложните поддръжки и хореографии оставиха публиката без дъх.

A за финал се събраха целия випуск на сцената за едно последно хоро.

 Въпреки неопитността на подготвата в гимназиалните ни традиции, останахме приятно впечатлени от изключителното старание и многобройност от тяхна страна.

 Всички участници (а и публиката) се усещаха положителните емоции и чувство за сплотеност. Тези празници са истинско богатство.

Благодарение на професионалното жури бяха определени победителите и връчени наградите.

Тръгнахме си със усмивка на лице, тихо припявайки "Катерино моме".

 

а сега едно несподеляно от всички "мнение" :

“ Знаете ли, че...
Ръченицата е 80 пъти по-силна от морфина!
България е единствената страна в света, в която има 40 неравноделни такта. И набивайки хорото на даден такт, ние освен че повдигаме вибрациите на Земята, и лекуваме органите си. Всяко хоро отговаря за даден орган, като не е нужно да ходим на йога, да се чупим , да се сучем на възли и да си отпушване чакрите. Ганкиното хоро лекува дебелото черво, хайдушкото тонизира сърцето и лимфната система – това хоро работи и в честотата на любовта. А както знаем, ни държат в постоянен страх: от новини, от болести, от бедствия, от ада, от икономическата криза. Постоянен страх от нещо. Така си даваме енергията на тъмнината. Когато човек изпитва любов, той трепти в 50 херца, 150 е безусловната любов (например от майка към дете), 205 херца е саможертвената любов. Пайдушкото хоро повдига вибрациите на любовта, то работи там, където е лимфната система. Ръченицата също има много важна функция, защото когато я играем, се отделя ендорфин, който е болкоуспокояващ и е 80 пъти по-силен от морфина. Не е нужно да правим нищо друго, освен да си играем хората и да си пеем песните.”

Във всяко твърдение има зрънце истина

Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2015-2016 Фестивал народни танци