Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Честит Празник, съученици!

19 март 2016г. Да отпадне думата "БИВШИ", всички да сме

"съученици от IV-та езикова"  и националната носия да бъде призната за официално облекло.

Две предложения на хаджи Ламбрин СОТИРОВ, който награди победителите в конкурса за превод*** облечен в национална носия.

 

Пак е празник. Както всяка година, гимназията събра на едно място няколко поколения свои възпитаници.

Знамето, химна, поздравителни слова и награди, а след това осмите класове откриха програмата.

Сред многобройните гости беше г-н Арсений Арсов – оперен певец, покорил световната сцена и възпитаник на нашето lycee от випуск 75-та. Той ни поздрави с три изпълнения, едно от които отправено специално към фотоклуба, който отбелязва 40 години от официалното си съществуване.

Представен беше филмът „Миграция на мислите“  на Анита Кацарска от 12 „З“, спечелил първо място в Националния конкурс за късометражни филми – поздравления!

Музикални и танцувални изпълнения изпъстриха празничния концерт, който завърши със завладяващите ритми на българската народна музика.

Честит 58-ми рожден ден на френската и нека продължим още дълги години да градим това, за което ще си струва да се връщаме на всеки празник, пък дори и да сме на края на света…

 

---------------------

***Конкурсът за превод е на името на бившият директор на гимназията - Иван Иванов, а отскоро една от неговите книги - превод на стихове на Жак Превер се намира в музея на "пазителите на духът на старият Антиб" - Аниб е любимото място на Превер. Повече инфо  ТУК

 

статия: Петя Тодорова

Снимки: Петя Тодорова и Светослава Станева

има и други преводи на Превер(Даниела Соколова) ето тук

 

Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2015-2016 Честит Празник, съученици!