Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Ден на отворените врати и вечер на подготвата.

На 18-ти март в нашата гимназия се

 проведе ден на отворените врати, по време на който бъдещи и настоящи възпитаници имаха възможността да се включат в многобройни инициативи.

Започнахме с футболна среща, която нашите фоторепортери Габи и Свети заснеха. 

Веднага след това във фоайето се откри изложба на ученически творби, подбрани от г-жа Неделчева, а после и музейна сбирка на втория етаж.

С лека нотка на носталгия по изминалите времена се потопихме в спомени от годините, в които познатите ни лица ги е нямало още в lycee-то. 

Бяха изчетени и творбите от списание „Устрем“ – издание 2016-та, а после учениците имаха шанса да покажат знания в състезанието по френски език и викторината по физика.

 

 

 Някои от нас научиха повече за това как да пазят здравето си в ателието по здравно образование.

Немалка част от момичетата избраха да се присъединят към това по фламенко и придобиха завидни умения (като същевременно развяваха дългите си коси и запленяваха погледите на наблюдаващите).

Малко по-късно същия следобед се насладихме и на представлението на театралния състав при испанските класове с ръководител г-жа Камелия Савова, които още веднъж не пропуснаха шанса да ни впечатлят със своята интерпретация на „Пещерата на Саламанка“ от Мигел де Сервантес.

Отпразнуваха и 20-тия рожден ден на испанската театрална трупа с торта и почерпка в лавката при леля Рачи.

Денят завърши с традиционната вечер на езика, където осмокласниците разсмяха публиката със своите сценки и едновременно с това демонстрираха знанията си по френски и испански език.

 

Тазгодишният 18-ти март беше ден, който започна с новости и завърши с дългогодишна традиция.

 

Автор - Петя Тодорова

Снимки -  Свети Габи Петя

Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2015-2016 Ден на отворените врати и вечер на подготвата.