Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Хепънинг

На 12 март 2023г. ФКЦ едва побра желаещите да

 

се насладят на представление -’’Хепънинг’’ подготвеното от Ксения Царева, Илияна Иванова и Галина Райчева.

Инициативата за създаването и представянето на уникалното събитие, заета от амбициозните ръководителки беше по случай 65 годишнината на гимназията.

 

По свой начин трите учителки, заедно с над 77 млади, амбициозни и талантливи ученици от всички паралелки  - певци, танцьори, актьори,  балетисти и музиканти.

 

Темата на концерта беше ‘’Образованието през нашите очи.’’ Главната идеята е  модерният начин на преподаване и амбициране на младежите да учат, чрез един смислен, но и весел, създаващ позитивзъм начин.

 

По богата програма и брилянтното, изпълнено с емоции представяне на събитието си личи, че заедно с учителките, учениците са прегърнали идеята, доразвили са се  отдали изцяло.

 

Представиха своето виждане на един обикновен ден в училище, представиха ни също така всеки един учебен предмет-математика, философия, български език и литература, чужди езици, химия, биология, география, история и физическо възпитание.

 

За костюмите, както и за всички красиви декори, съвсем сама се е погрижила г-жа Иванова. Г-жа Райчева работи върху песните - френски, английски и испански. Тя също така подготви и певците за празника на 19 март.

 

Режисьор  на целият спектакъл е пламенната и енергична, лидерка на триото - Ксения Царева.


Текст: Траяна Трифонова

Снимки: Мая Стефанова