Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Световен ден на психичното здраве

На 11 октомври в актовата зала на нашето училище се състоя вълнуващо събитие – презентация, посветена на

 

 Световния ден на психичното здраве, представена от училищния клуб по превенция и изготвена от педалогическия съветник Стела Ковачева. Осмокласниците бяха погълнати от интересни и познавателни аспекти, представени от водещите.

Презентацията не само предаде информация, но и създаде атмосфера на взаимоприемство и подкрепа. Важното послание, което беше изпратено към младите души, беше да обърнат по-голямо внимание на своето здраве – както психическо, така и физическо. Обсъдените теми включваха методи за подобряване на психичното благополучие и практични съвети за здравословен начин на живот.

Събитието не само беше информативно, но и вдъхновяващо, като подтикна учениците да преосмислят стойностите на здравето и да въведат полезни навици в ежедневието си. Презентацията създаде уникална възможност за обединение на училищната общност около важна тема и подчерта важността на грижата за себе си и за околните. Това събитие с безспорно ще остави дълготрайни впечатления, насърчавайки учениците да се грижат по-добре за своето психическо и физическо благосъстояние.

 

Текст: Микаела 9е

Снимки: Микаела, Боян, Елия

Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2023-2024 Световен ден на психичното здраве