Фотоклубът разказва за живота на гимназистите

Изложба на шампионите

Миналата седмица може да сте забелязали информационните табла във фоайето на училището. Това е проект създаден от Agence Vu' - френска фотографска агенция, занимаваща се с фотожурналистика.

Изложбата представя четирима спортисти видяни през четирима фотографи. Една от идеите на проекта е освобождаването от предразсъдъци.

На 21. ноември, учениците от 12.В клас и техният преподавател по френски - Веселина Тотева, разгледаха подробно "Изложбата на шампионите", посветена на необикновени атлети, снимани от френски фотографи. Учениците се разделиха на групи и всякагрупа си избра по един атлет, чиито история и житейски път да представи.

Представените атлети бяха:

- Айа Сисоко, африканска боксьорка и писателка, която е била парализирана от дясната си страна на тялото по-време на мач, сега тя пише и активно се бори срещу расизма.

- Патрицио Емануел, първият състезаващ се трансджендър боксьор в Америка.

- Арну Асумани, златен медалист на дълъг скок през 2008 на параолимпийските игри, както и рекордьор в категорията си.

 - Мари - Амели Лe Фур, параолимпийски лекоатлет, както и сегашният президент на френския комитет на параолимпийските игри.

Всяка една от групите разказа на френски вълнуващите истории на тези неповторими атлети. Всички ние трябва да взимат пример от тези шампиони, които въпреки упреците и дискриминацията, постигат това, което искат. Благодарим за тази интересна изложба посветена на Параолимпийските игри и да се надяваме да има още много изложби, които да ни вдъхновяват.

Който е пропуснал да разгледа таблата, има възможността да го направи тук: https://agencevu.com/en/corporate/champion-ne-s 

Статия: Траяна, Малена

Вие сте тук:Home Избери година Учебна 2023-2024 Изложба на шампионите